Menu

Proefmenu

Onze keukenbrigade  stelt u graag een “Proef menu” voor:
Zij maken o.a. een selectie van gerechten uit deze menukaart:

  • 3 gangen Proef menu € 39,50
  • 4 gangen Proef menu € 49,50
  • 5 gangen Proef menu € 58,50
  • 6 gangen Proef menu € 66,50
  • 7 gangen Proef menu € 74,50

U kunt de gerechten laten begeleiden door passende wijnen:
€ 6,75 per glas.
Of u kiest voor ½ glaasjes:
€3,75 per ½ glas.

Het Proef menu wordt alleen per tafel geserveerd.

Vegetarisch

Ons Proef menu kunnen wij voor u volledig vegetarisch verzorgen.

Heeft u een allergie? Meld het ons!

merlot-voorgerecht-amersfoort

Voor- of tussengerecht:

Noordzee krab / kalkoen / grapefruit € 19,50
Wijnsuggestie : Weingut Klumpp, Auxerrois, Baden, Duitsland
Bereidingen van paprika / aubergine / krokante rijst / gerookte makreel / licht pikante crème / tomaat (kan ook vegetarisch worden verzorgd) € 15,00
Wijnsuggestie : Sonberk, Pálava, Moravië, Tsjechië
Rode mul “tom kah kai”€ 15,00
Wijnsuggestie : Klumpp, Grauburgunder, Duitsland
Runder stoof / rode biet / haring kaviaar / kombu € 15,00
Wijnsuggestie : Volařik, Welsch Riesling, Moravië, Tsjechië
Gebakken eendenlever / créme van eendenlever/ artisjok / prei € 15,00
Wijnsuggestie : Ximénez-Spinola, Exceptional Harvest, Spanje
Risotto met Parmezaanse kaas / hazelnoten / paddenstoelen / truffel-€ 12,50
tapenade
Wijnsuggestie: Leyda, Chardonnay, Chili
Koningsboleet / ravioli met spinazie / roseval aardappel / salie boter / aceto balsamico
€ 12,50
Wijnsuggestie: Copertino, ‘Eloquenzia’, Apulië, Italië
hoofdgerecht-merlot-amersfoort

Hoofd-,  ½ of tussengerecht:

Zeewolf met dragon en peterselie / bloemkool bereidingen / romanesco / zuring
€ 25,00€ 15,00
Wijnsuggestie: Mustiguillo, Pago El Terrerazo DOP, Valencia, Spanje
Gebakken zeeduivel / mossel / augurk / paksoi / peterseliewortel € 29,50€ 18,00
Wijnsuggestie : Pazo das Tapias, Godello, Galicië, Spanje
Gebakken eendenfilet uit Harderwijk / bereidingen van maïs/ € 25,00€ 15,00
spitskool / gebakken witlof / gevogelte jus
Wijnsuggestie : Ximénez-Spínola, Exceptional Harvest, Spanje
Entrecôte en stoof van het rund / eendenlever / pompoen bereidingen / “pickles” / hollandaisesaus met beurre noisette
€ 29,50€ 18,00
Wijnsuggestie : Louis Chèze, Syrah, Rhône, Frankrijk
Hollandse reebok / sugar snaps / asperges / tijmaardappeltjes / eigen jus€ 29,50€ 18,00
Wijnsuggestie : Saurus, Malbec, Patagonië, Argentinië
Pastinaak / bulgur / baharat / zwarte knoflook / Oude Frieslander kaas / beurre blanc met laurier en foelie€ 19,00€ 11,50
Wijnsuggestie : Château Maris, Carignan, Frankrijk
nagerecht-merlot-amersfoort

Nagerecht

Kaasplateau: Diverse binnen- en buitenlandse kaassoorten€ 13,50
Wijnsuggestie : Proeverij van 3 versterkte wijnen
Bereidingen van sinaasappel / pistache /pikante mascarpone ijs€ 11,00
Wijnsuggestie : Bimbadgen, Botrytus Sémillon, Australië
Zoetzuur van tropisch fruit: banaan /passievrucht/ kiwi /drakenfruit€ 11,00
Wijnsuggestie : Bimbadgen, Botrytus Sémillon, Australië
Mousse van chocolade / krokante karamel / kalamansi / pecannoten€ 11,00
Wijnsuggestie : Les Vins de Parcé frères, Rivesaltes AC, Frankrijk