OVER MERLOT

Interieur

Merlot huist alweer sinds 2003 in een mooi oud en gerestaureerd pand aan de Grote Koppel in Amersfoort: vlak bij de oude binnenstad en midden in het nieuwe gebied “Het Eemkwartier”, gelegen naast de rivier De Eem. Het terras biedt uitzicht op al het “schone” van de omgeving.

Het interieur is bijzonder: stijlvol – modern – warm – comfortabel. Bij ons treft u een omgeving aan met “stijl en klasse”. De bereikbaarheid is zeer goed en eenvoudig. Tegenover Merlot is een ruime parkeergarage: Parkeergarage aan het Eemplein (150 meter tegenover Merlot).

De open keuken

Onze Chef Michael van Manh Ho is in 2023 door Proefschrift Restaurants gekozen tot Chef van het jaar!

Michael laat graag zien hoe hij met ons keukenteam te werk gaat: stomende ovens – pruttelende stoverijen – inkokende “jus de veau” en de geur van vers gebakken brood en vlees doen de smaakpapillen al tintelen.

Wij koken met smaakrijke en verse ingrediënten. De basis is Frans met veelal invloeden van de Vietnamese keuken.

Onze keuken wordt al jaren gewaardeerd door o.a. Michelin – Proefschrift Restaurants – Lekker – Gaultmillau en Grootspraak.

Wijnen

Daar moet u van genieten: dat kan omdat wij altijd meer dan 100 bijzondere soorten wijn in huis hebben. Deze wijnen liggen altijd klaar op de juiste temperatuur in één van onze 9 wijnklimaatkasten. Wij gaan graag het avontuur aan: vele prachtige wijnen uit relatief onbekende wijnbouwgebieden staan op de kaart. Wijn is ons vak, wij drinken het zelf heel graag en willen dit graag met u delen!

Volgens de restaurantgids van Perswijn, “Grootspraak”, behoort ons restaurant bij de beste 22 wijnrestaurants van Nederland.

Gastvrijheid

Verwacht geen “buigende pinguïns” maar wel prettige gastvrouwen en heren die er alles aan willen doen om u een mooie tijd in ons restaurant te laten beleven. De basis is vooral veel plezier, gecombineerd met een gezonde dosis passie en professionaliteit.